BiH
0

Nakon sukoba i pauze nastavljena posebna sjednica Parlamenta RS

FENA
Posebna sjednica Narodne skupštine o mjerama Vlade RS-a za sanciju stanja izazvanog majskim poplavama nastavljena je u poslijepodnevnim satima, nakon višesatne pauze.

Očekuje se da rasprava poprimi ozbiljnije tonove, primjerene samoj temi.

Prijepodnevni rad obilježilo je koškanje između poslanika SDS-a i SNSD-a. Očekivano, suprostavljeni su stavovi o tome ko je počeo i ko je prvi izazvao ovaj incident neprimjeren parlamentranoj demokratiji.

Poslanik SNSD-a Siniša Dodik tvrdi da mu je kolega iz SDS-a Miladin Stanić "iz čista mira prišao i pitao zašto mu dobaciju i prijete“, te da ga je napao.

I drugi poslanik SNSD-a Milan Kovač tvrdi da je Staniću samo rekao da se tako ne ponaša, te da ga je SDS poslanik "udario s leđa".

Međutim, i Miladin Stanić tvrdi da je bio isprovociran i da su mu i Dodik i Kovač upućivali psovke, spominjući i porodicu, zbog čega je rekao da opozicija nije slobodna u parlamentu.

Na kraju je sjednica NSRS za kratko nastavljena, ali optužbe i oštri tonovi i međusobne optužne nisu prestali, pa ni zbog činjenice da je RTRS, u jednom momentu, umjesto zasjedanja skupštine, direktno prenosio obraćanje novinarima u holu parlamenta lidera SNSD-a Milorada Dodika i poslanika Siniše Dodika i Milana Kovača.