Nastavljena obrušavanja
0

FOTO / Nakon stabala u Banjoj Luci pao dio zida u izgradnji

Sarajevo-x.com
Nako što su u Banjoj Luci, zbog osušenosti i nevremena, danas pala dva stabla, u naselju Rosulje dogodilo se novo obrušavanje. Ovoga puta, na krov jedne garaže, urušio se zid sa zgrade koja je u izgradnji, a u nesreći nije bilo povrijeđenih.
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Kako su portalu Sarajevo-x.com javili čitatelji iz Banje Luke, incident se dogodio oko 13 sati u Ulici kralja Petra drugog Karađorđevića, a imajući u vidu šta se zaista zbilo materijana šteta nije velika.

Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu događaja, urušene cigle polomile su dijelove crijepa i krovne konstrukcije na jednoj dupleks garaži.

U banjalučkom Centru javne bezbjednosti potvrdili su da im je slučaj prijavljen i da su sa njim upoznali nadležne inspekcije, koje treba da utvrde uzrok urušavanja zida.

Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
"U nesreći niko nije stradao i to je najbitnije, a nadležne inspekcije i komunalna policija će utvrditi o kakvom i čijem propustu je riječ", kratko su poručili iz policije.

Nadležni će narednih dana svakako morati odgovoriti da li je u pitanju graditeljski propust, loš materijal ili je nesreću izazvao vjetar koji je harao gradom na Vrbasu.

Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Inače, u Banjoj Luci je danas zbog nevremena i jakog vjetra palo čak pet stabala. Kakos mo voć objavili, u dva slučaja evidentirana su povrede ljudi i materijalna šteta, dok u ostalima nije bilo težih posljedica.