BiH
1.8k

Nakon sedam godina pauze: Doček 2017. godine u Zenici uz Divlje jagode i vatromet

Piše: E. M.
Nova godina u Zenici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nova godina u Zenici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Posljednji javni doček Nove godine u Zenici je organizovan 2009. godine, a Gradska uprava potom je odlučila prekinuti taj običaj. Zeničani će 2017. godinu ponovo dočekati na Trgu Alije Izetbegovića uz Divlje jagode i druge zeničke bendove.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdili su iz Gradske uprave dodavši da će se u ponoć nakon vatrometa sugrađanima obratiti i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji će im čestitati ulazak u 2017. godinu.

Na Trgu Alije Izetbegovića nastupit će zenički bendovi koji će zagrijavati atmosferu sve do 22 sata kada će se na binu popeti Divlje jagode.

Proteklih sedam godina u Zenici nije bilo dočeka Nove godine na otvorenom zbog finansijskih poteškoća, a u organizaciju ovogodišnjeg dočeka uključili su se brojni privredni subjekti.

"Obećao sam građanima evropsku Zenicu i ona će sigurno biti takva. Uz pomoć sponzora napravit ćemo nezaboravnu novogodišnju noć u kojoj će biti program za sve generacije", izjavio je Kasumović za Klix.ba te dodao da će biti dosljedan u ispunjenju svojih predizbornih obećanja.

Tokom dana za najmlađe će biti organizovan prigodan novogodišnji program, a u poslijepodnevnim satima sa nošnjama i kulturno-umjetničkim programom predstavit će se kulturno-umjetnička društva.

Detalji programa dočeka Nove godine bit će poznati naredne sedmice.