BiH
18

Nakon pucnjave na Dobrinji: Policija traga za bjeguncem u Golfu V

Piše: E. F.
Sa mjesta događaja (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sa mjesta događaja (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sarajevska policija i dalje traga za osobom koja je osumnjičena za pucnjavu koja se jutros dogodila na Dobrinji kada je ustrelnu ranu potkoljenice zadobio K. E.

Kako saznajemo, traga se za automobilom Golf V plus, najvjerovatnije sive metalik boje u kojem je nasilnik pobjegao nakon pucnjave.

Podsjećamo, do incidenta je došlo nakon podneva i to na raskrsnici ulica Bulevar Mimar Sinana i Braće Mulića pošto se četrdesetjednogodišnji K. E. nije mogao parkirati u dvorištu svoje kuće. Izrevoltiran činjenicom da je nečiji Golf stajao na putu kojim je trebao proći do svog parking mjesta trubio je kako bi pozvao vlasnika da skloni vozilo.

Tako je za sada nepoznati muškarac došao do svog vozila te je došlo do verbalnog konflikta između dvojice vozača. Žestoko su se posvađali da bi vozač Golfa nakon incidenta otišao sa mjesta događaja.

No, ubrzo se vratio sa pištoljem, prišao K. E. te ga upucao u nogu. Potom je sjeo u svoj automobil i pobjegao.

Radnica objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini kuće kazala je da ju je pucanj prestravio.

"Ispaljen je jedan metak ali vriska koja je potom nastala ledila je krv u žilama. Djeca povrijeđenog i njegovog brata bila su tu kao i supruge te je nastao opći haos. Osoba koja je pucala sjela je u auto Golf V sive metalih boje i odvezla se. Brzo je došla hitna i odvezla povrijeđenog", kazala je za Klix.ba isprepadana djevojka dodavši da se, koliko je ona mogla vidjeti, radilo o jednom napadaču.

Policija je odmah nakon događaja uzela izjave od svih očevidaca te je započela potragu za bjeguncem.

Navodno, neki od očevidaca događaja uspjeli su zapisati i dio registarskih oznaka te se očekuje brzo privođenje osumnjičenog.

Stanovnici Dobrinje uznemireni su ovim događajem te su se danas okupljali oko policijske trake nastojeći saznati šta se dogodilo.

Odmahivali su glavom zabrinuti činjenicom da se tako lako poseže za pištoljima koji su, kako se cini, više nego dostupni i to na svakom koraku. Oružani obračuni postali su nam svakodnevnica, kažu oni.