BiH
0

Nakon požara, nastavljena potraga za dječakom na drugom području

FENA
Potragu za četvorogodišnjim Ratkom Makarićem neće ometati požar koji je jučer izbio u selu Josipovići u Potkozarju, gdje je dječak i nestao, potvrdio je danas načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka Zoran Stanišljević.

On tvrdi da je isključena svaka mogućnost da se dječak nalazio na području gdje je izbio požar.

Potraga za dječakom jučer je bila privremeno prekinuta, jer je izbio požar na području na kojem je dječak nestao prije trinaest dana.

Načelnik banjalučke policije je precizirao da se sada potraga nastavlja na drugom dijelu terena koji, kako je naveo, do sada nije detaljno pretražen, a mogući je pravac dječakog kretanja.

Kazao je da ni danas nema novih tragova koji bi upućivali na četvorogodišnjeg Makarića.

"Imamo puno prijava od građana, koje u policiji provjeravamo, a sve te prijave ne mogu se dovesti u vezu sa dječakom.", rekao je Stanišljević.

U jučerašnjem požaru izgorjela je šuma i nekoliko napuštenih kuća, ali je veća šteta izbjegnuta zahvaljujući intervenciji vatrogasaca, policije i građana.

Četvorogodišnji Ratko Makarić nestao je 16. jula, u selu Josipovići u Potkozarju, a svo to vrijeme za njim traga policija, mještani, lovci, vojska, a jedno vrijeme bila je angažirana i ekipa gorske spasilačke službe iz Hrvatske.

Do sada su pronađeni mobilni telefon, igračka i tragovi za koje se pretpostavlja da su dječakovi.