BiH
23

Nazif Mujić prvog dana na poslu dobio slobodno zbog Đurđevdana

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Najbolji glumac 63. filmskog festivala u Berlinu, Nazif Mujić, danas je potpisao Ugovor o radu sa JKP Panonnica iz Tuzle. Nakon ugodnog razgovora sa direktorom preduzeća Maidom Porobićem, Mujić se vratio u rodno mjesto Poljice zbog velikog romskog praznika Đurđevdana.

“Direktor mi je odmah izašao ususret i oslobodio me današnjih obaveza. U mom selu me očekuju, rekli su mi da im kupim janje i sokove”, kroz smijeh govori Nazif Mujić.

Nazif Mujić će na Pannonici biti angažovan kao animator za kulturu. Do sada je, kaže, obavljao teške fizičke poslove, a od sada će kao gospodin provoditi radne dane.

“Ne plašim se nijednog posla. Neće mi biti teško da me bilo gdje postave. Najvažnije je da radim i da moja djeca imaju zdravstveno osiguranje”, navodi on.

Mujić je na Panonska jezera dolazio s romskom djecom iz Poljica, ali tada nije ni slutio da će jednog dana dobiti posao baš u tom kompleksu.

“Ovo zdanje je prelijepo i osjećam se radosno zbog posla koji sam dobio. Imam dosta energije i dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja i da se na taj način revanširam načelniku Jasminu Imamoviću i direktoru Maidu Porobiću, koji su me zaposlili”, rekao je Mujić.

Podsjetimo, Nazif Mujić je postao planetarno popularan nakon što je dobio Srebrenog medvjeda na 63. Berlinaleu za ulogu u filmu Danisa Tanovića “Epizoda u životu berača željeza”. Film je snimljen prema istinitoj priči nakon što je porodica Mujić proživjela svojevrsnu golgotu.