BiH
0

Najviše priznanje za World Vision BiH

Sarajevo-x.com
Skupština opštine Sokolac dodijelila je Zlatnu značku opštine Sokolac međunarodnoj humanitarnoj organizaciji World Vision BiH. World Vision BiH se sa tim može svrstati među rijetke kojoj je dodijeljeno ovo najviše opštinsko priznanje.

Predsjednik skupštine opštine Sokolac, Petko Vukojčić, je uručio ovo visoko priznanje zonskom menadžeru sarajevske kancelarije World Visiona BiH, Željku Blagojeviću, i zajedno sa Jelenom Dundić, direktoricom udruženja građana "Aurora" Sokolac, istakao zahvalnost opštine i građana za pomoć koja im se pruža od strane World Visiona BiH.

U protekle četiri godine, World Vision BiH je kroz razne projekte na području opština Sokolac, Han Pijesak i Olovo uložio puno truda u unapređenju čitavih zajednica kroz poboljšanje edukativnih procesa, unapređenje vodosnabdijevanja, stimulisanje ekonomskog razvoja te razvoj civilnog društva.

“Ovo ugledno priznanje nam je dokaz da smo na pravom putu”, istakao je Blagojević, te dodao: “U narednih šest godina koliko World Vision BiH planira djelovati na području opština Sokolac, Han Pijesak i Olovo siguran sam da uz pomoć lokalnih zajednica možemo postići još mnogo rezultata koji će biti značajni za stanovnike u ove tri opštine”.

World Vision je međunarodna humanitarna organizacija koja već decenijama pomaže najsiromašnijoj djeci, te njihovim porodicama i zajednicama širom svijeta. U Bosni i Hercegovini, World Vision je aktivan od 1994. godine.