BiH
0

Najveći svirajući klavir na svijetu večeras na mostarskom šetalištu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Najveći svirajući klavir na svijetu, koji su osmislili i sami izradili mladi iz Udruge FRAMA Franjevačka mladež Mostar, bit će predstavljen danas na Šetalištu u Mostaru u 17 sati, u sklopu Maloga blagdanskog sajma.

Mladi framaši danas su odlučili predstaviti ovaj instrument svojim sugrađanima, zasvirati na njemu te otpjevati i neke od najljepših božićnih pjesma.

Ovaj neobičan klavir, dugačak 20 metara, Franjevačka mladež je kao FRAMA Bosne i Hercegovine konkurirala za upis u Guinnessovu knjigu rekorda.

Nakon predstavljanja klavira i nastupa Frame slijedi bogat muzički program "uličnih svirača" koji će otvoriti trio "Lazanje". Program će nastaviti ženska klapa "Drača", dječji zbor pod dirigentskom palicom profesorice Ivane Ćorić, a poseban događaj na Šetalištu je nastup Hrvatske glazbe Mostar koja će doprinijeti blagdanskom ozračju.

Na Šetalištu u Mostaru jučer je Grad Mostar postavio božićno drvce, okićeno unikatnim nakitom, ručno rađenim, dijelom i od recikliranih materijala, a Mostarci mogu samoposluživanjem, slobodno skinuti neki od njihovih zanimljivih uradaka i prenijeti na božićno drvce u svome domu.

Pored okićenog bora je kartonska kutija u koju građani, ako žele i mogu, imaju priliku ubaciti nešto sitniša za pomoć siromasima koje će mladi Frame proslijediti u ovo milosno vrijeme darivanja.

Za sam Badnjak, sutra, 24. decembra, u 19:30 na Rondou će biti upriličen Program Živih jaslica - uprizorenje skromnog dolaska na svijet Djeteta Isusa, koji će trajati oko 30 minuta, nakon čega slijedi druženje uz muziku i kuhano vino i tople napitke do 21 sat.

Vrijeme nakon toga, do Mise polnoćke, kojom se slavi Porođenje Isusovo, ostavljeno je kako bi svi mogli u krugu svoje najbliže porodice dočekati taj, za sve Kršćane najradosniji blagdan.