Sarajevski polumaraton
0

Najveći sportski događaj u Sarajevu ove godine

Sponzorirani članak
Sarajevski polumaraton dug 21 km, najznačajniji sarajevski sportski događaj u 2008. godini, kako obećavaju organizatori, bit će održan 21. septembra. Polumaraton će se trčati od tržnog centra Tom u Lukavici do Olimpijske dvorane Zetra. Utrka počinje u 10 sati.

Registraciju za utrku i sve druge detalje možete naći na web stranici Udruženja Marathon Sarajevo www.sarajevomarathon.ba. Na startu se očekuje prisustvo od oko 300 trkača. Broj za trku se može podići u prodavnici sportske opreme Lafuma (Turhanija bb, Marijin Dvor, Sarajevo) ili na sam dan trke u zoni starta.

Slogan ovogodišnjeg polumaratona je "Uključi me" i vezan je uz temu socijalne inkluzije te poziva na uključivanje i promociju uključenosti kao poželjne društvene prakse.

"Kako bi sve kategorije naših sugrađana zaista mogle biti uključene u ovaj veliki sportski događaj, na isti dan će biti organizovana šetnja od Skenderije do Zetre gdje se očekuje prisustvo nekoliko hiljada rekreativaca," ističu organizatori.

Sarajevski polumaraton 2008. je odličan primjer saradnje gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo kao i međunarodnih organizacija u BiH i posjeduje veoma važnu integrativnu komponentu.

Ova inicijativa je samo početak sličnih aktivnosti, a vizija UG Marathon Sarajevo jeste da se u Sarajevu organizuje i Maraton (42 km), što bi dozvolilo Gradu da uđe u porodicu prestižnih gradova organizatora maratona na koje za samo jedan vikend može doći i do 30.000 trkača i gostiju širom svijeta.

U organizaciji ovog izuzetno važnog projekta Udruženju Marathon Sarajevo podršku pružaju: Grad Sarajevo, Grad Istočno Sarajevo, Ambasada Francuske u BiH, UNDP, atletski klubovi Bosna i Slavija. Pripremne aktivnosti traju već nekoliko mjeseci, a sama trka je međunarodnog karaktera i sa prisustvom stranih trkača iz preko 15 zemalja.

Sponzori koji pružaju podršku sarajevskom polumaratonu 2008 su: Delegacija Evropske Komisije u BiH, Ecoton, Synergy Leo Burnett, Recognita, Vindija, Sarajevo Graduate School of Business, Lafuma BiH, EUFOR, NATO, Radio Stari Grad, TVSA, Olimpija, Banka Intesa Sanpaolo, Sportsport.ba i E-kapija.

"Vidimo se na startu!" poručuju iz UG Marathon Sarajevo.