BiH
12

Najmanje gostiju ljeti: Bazen Hotela Tuzla uvodi noćno kupanje

Piše: M. Bošnjak
Na bazenu Hotela Tuzla od danas je moguće noćno kupanje, izjavio je Zaim Nurkanović, rukovodilac jedinog bazena zatvorenog tipa u Tuzli.

Zainteresiranim građanima bazen će biti na raspolaganju svakog dana od 21 do 23 sata, uz cijenu od pet maraka.

"Bazen postoji 30 godina i ovo je prvi put da službeno uvodimo noćno kupanje. Nevjerovatno je da tokom dana bazen posjeti svega 10-15 osoba koje žele plivati i rekreirati se. Pri tome ne mislim na članove tri plivačka kluba koji imaju svoje termine, ali je za njih sada mrtva sezona i rade jedino škole plivanja", ističe Nurkanović.

Uz noćno kupanje građani će na raspolaganju imati kafe-bar i saunu. Bazen je inače otvoren 365 dana u godini, a najmanja posjeta je ljeti kada su velike vrućine.

"Razumljivo mi je da ljudi odlaze na Panonska jezera, gdje je ulaznica nešto jeftinija, a mogućnost zabave mnogo veća. Ipak, očekivali smo u ove vrele dane veću posjetu našem bazenu, gdje nema gužve kao na jezerima. Sadašnjom posjetom teško da možemo podmiriti mjesečne troškove", kaže Nurkanović.

Bazen će za noćno kupanje građanima biti na raspolaganju do kraja augusta. Ali, ako bude interesa, termine za noćno kupanje omogućit će i u septembru.