BiH
38

Najbolji učenici na prijemu kod premijera ZDK

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Pljevljak danas je upriličio prijem za učenike generacije svih srednjih škola sa područja ZDK.

Manifestaciji prijema učenika srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona prisustvovali su neki članovi jučer formirane Vlade ZDK. Uvodnu riječ imao je ministar za rad Mirko Trifunović, koji je učenicima poželio dobrodošlicu i čestitao im na ostvarenim rezultatima u srednjoškolskom obrazovanju.

"Ovo je velika satisfakcija za svakog prosvjetnog radnika koji vidi da svoje znanje prenio učenicima koji su ostvarili dobre rezultate i pred kojima je svijetla budućnost", rekao je Trifunović.

Čast da stanu pred govornicu imali su i učenici, koji su informisali ministre o problemima sa kojima su se susretali u svom školovanju, a jedan od problema je bilo i svrstavanje medresa, katoličkih školskih centara i franjevačkih gimnazija u posebnu kategoriju u odnosu na druge škole.

"Ovo je sigurno jedan od ljepših zadataka premijera, mladi ljudi koji su uspješni u životu i učenju, čime raduju svoje roditelje, a čine i sebi korisnu stvar, gdje se osposobljavaju za život koji je pred njima. Jedino što je sigurno je da ovi učenici zaslužuju više pažnje nego oni problematični, trebamo se okrenuti pozitivnim stvarima. Sami smo sebi napravili crnu hroniku, trebamo pozitivno misliti i sigurno je da ćemo početi popravljati i naše živote", izjavio je Fikret Pljevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Ove godine je odabrano 35 učenika generacije srednjih škola ZDK, a svaki je nagrađen sa po 100 KM.