BiH
49

Najbolji skakači regije skaču sa vodopada u Jajcu

Piše: E. M.
Skokovi u Jajcu (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Skokovi u Jajcu (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Na vodopadu u Jajcu danas će biti održani 2. skokovi na kojemu će učešće uzeti 32 skakača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovenije i Srbije.

Organizaciju i ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu preuzela je Agencija za kulturno-povjesnu i prirodnu baštinu i razvoje turističkog potencijala grada Jajca, u saradnji sa JKP Čistoća koja je po nalogu načelnika Općine Jajce očistila i uredila vidikovac na vodopadi.

Prema riječima organizatora na ovogodišnjim skokovima očekuje se oko 1.500 gledalaca, a učešće su uzela 32 vrhunska skakača koji su u proteklom periodu ostvarili brojna priznanja i nagrade.

U toku programa bit će izvedeno 50 skokova, od čega deset revijalnih, a pehare će dobiti najbolja tri skakača, najbolji skakač revijalnog skoka i jedan prelazni pehar koji će naredne godine dobiti svog novog vlasnika.

Program manifestacije skokova sa vodopada u Jajcu počinje u 12 sati promocijeom knjige "Sportski vremeplov" sportskog novinara Muhameda Bikića, a promotori su legenda mostarskih skokova Emir Balić i Vlatko Glavaš.

Zabavni program počinje u 14 sati na platou vodopada gdje će prisutne zabavljati muzičari iz Jajca, a u 16 sati će biti izvedeni i prvi skokovi u dvije serije.