Zloupotrebe položaja
0

Najavljene krivične prijave protiv Dodika i ministara RS-a

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Srpska radikalna stranka Republike Srpske najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv premijera RS-a Milorada Dodika, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Radivoja Bratića, ministra trgovine i turizma RS-a Predraga Gluhakovića i direktora Direkcije robnih rezervi Radovana Samardžije zbog, kako su naveli, zloupotrebe službenog položaja prilikom nabavke mineralnog đubriva za poljoprivredne proizvođače u RS-u.

Poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a Milanko Mihajlica i Novo Grujić izjavili su da su oni najodgovorniji za to što je, kako tvrde, nabavljano nekvalitetno mineralno đubrivo po cijenama iznad tržišnih.

"Danas u Narodnoj skupštini RS-a dogodio se prvorazredni skandal kada službe obezbjeđenja nisu nisu dozvolile poslaniku Novi Grujiću  da se unese mineralno đubrivo u Skupštinu. To đubrivo je dokazni materijal iz kojeg se jasno može vidjeti da su građani RS-a opljačkani za 4,7 miliona KM", rekao je Mihajlica novinarima u pauzi skupštinskog zasjedanja. 

On je naglasio da je pravi razlog što je Grujiću oduzeto đubrivo taj što ministar Gluhaković treba da skine odgovornost sa sebe i "sakrije od javnosti da je đubrivo plaćao 710 KM po toni umjesto nešto iznad 500 KM". 

Službe obezbjeđenja u Narodnoj skupštini RS-a danas nisu dozvolile Grujiću da unese grumen mineralnog đubriva koji je, kako je rekao,  namjeravao iskoristiti kao dokazni materijal za postavljanje poslaničkog pitanja premijeru RS-a Miloradu Dodiku.