BiH
0

Nagrađeni pobjednici konkursa "Trenuci sreće mladosti treće"

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Društvo Crvenog krsta/križa BiH je danas u Sarajevu upriličilo dodjelu nagrada pobjednicima konkursa "Trenuci sreće mladosti treće" koji je pokrenut u okviru kampanje za aktivno starenje.

Pobjednička fotografija je "Najbolje prijateljice“ autorice Emine Mešić, a posebno priznanje dodijeljeno je za fotografiju "Druženje - deda i unuk slažu puzle" autorice Maje Jugo.

Predstavnica Crvenog krsta/križa BiH Žaklina Ninković kazala je da se Društvo Crvenog krsta/križa BiH dugo godina bavi programima brige o starijim osobama te da se na ovaj način žele pridružiti drugim nacionalnim društvima u regionu na promovisanju ovog koncepta i poboljšanju kvaliteta života starijih ljudi u društvu.

"Iz tog razloga smo se odlučili da raspišemo ovaj konkurs za najbolju fotografiju kako bi smo široj javnosti približili ovaj koncept i kako bi smo postigli da se u javnosti više govori o tome", naglasila je.

Pobjednica konkursa Emina Mešić iz Živinica kazala je da je za konkurs saznala preko prijateljice.

"Na mojoj fotografiji se nalazi moja nana koja čita knjigu. Ona je moja druga majka i htjela sam joj na neki način uljepšati dan. Kada je vidjela fotografiju, kazala je da je najbolji model koji je ikada vidjela", naglasila je Mešić.

Generalni sekretar Društva Crvenog krista/križa BiH Dušan Kulušić objasnio je da su nagrade simbolične te da se na konkurs prijavilo 28 fotografa.

"Sve fotografije su izvanredne. Pobjednice su dobile tablet i fotoaparat i nadamo se da će ih iskoristiti za stvaranje novih fotografija", zaključio je.