Opet ništa od zatvora
0

Nagodba još jednog Mladićevog rođaka sa tužilaštvom

SRNA
Ratko Mladić (Foto: Arhiv/AFP)
Ratko Mladić (Foto: Arhiv/AFP)
Nagodbu sa srpskim Tužilaštvom za ratne zločine, prema kojoj bi priznao da je skrivao ratnog zločinca Ratka Mladića, a zauzvrat dobio uslovnu kaznu, uskoro će najvjerovatnije, potpisati još jedan blizak Mladićev rođak.

On je ispričao da je ratnom zločincu Mladiću omogućavao komunikaciju sa članovima porodice tako što je sa njima razgovarao telefonom, pa Mladiću prepričavao sadržaj razgovora ili bi odlazio u Beograd da se sretne sa njima. M. M. je rekao da je ratni zločinac Mladić napustio njegovu kuću nakon što je policija pretresla obližnju kuću njegovog brata, pišu Večernje novosti.

Kako je naveo, jedina veza sa svijetom zločincu Mladiću bili su njegov rođak i televizija. "Uzdržavao se da komentariše ono što je gledao na televiziji. Pričao je samo o događajima u kojima je učestvovao“, rekao je M. M. Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen je 26. maja prošle godine u selu Lazarevo, kod Zrenjanina, a u Hag je izručen 31. maja.

On se skrivao od 1995. godine, kada je optužnicu protiv njega podigao Haški tribunal koji ga tereti za ratne zločine i genocid.