BiH
217

Nadina Buturović najbolja studentica Griffith Collegea u Dublinu

FENA
Nadina Buturović
Nadina Buturović
Studentica Sarajevo Business School Nadina Buturović proglašena za najbolju studenticu na studiju Bachelor of Arts (Hons) in Business Studies na Griffith College u Dublinu.

Nadina Buturović je studentica treće generacije dodiplomskog programa koji Ekonomski fakultet u Sarajevu realizira s Griffith College Dublin iz Irske.

Prve dvije godine programa izvode se u Sarajevu, dok treću godinu studenti pohađaju u Dublinu. Po završetku studija studenti stiču dvije diplome Griffith Collegea iz Dablina i diplomu Univerziteta u Sarajevu.

Nadina Buturović je u prve dvije godine studija u Sarajevu ostvarila izvanredne rezultate.

Nakon završene treće godine studija u Dublinu, u konkurenciji od više od 100 studenata na studiju Bachelor of Arts (Hons) in Business Studies na dodjeli diploma održanoj u Dublinu proglašena je za najbolju studenticu i tom prilikom joj je uručena i nagrada za najbolju studenticu.

Buturović je druga studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koja je dobila ovo prestižno priznanje.

"Ekonomski fakultet u Sarajevu je izuzetno ponosan na ostvarene rezultate studenata u okviru ovog programa koji kroz partnersku saradnju institucija pruža mogućnost studentima da znanja usvajaju pod mentorstvom nastavnika iz Sarajeva i Dublina u oblasti businessa, saopćeno je danas iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta.