HDZBiH
0

'Nadglasavanje u Vladi FBiH neprihvatljivo'

Sarajevo-x.com
Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) održalo je danas u Orašju 23. proširenu sjednicu na kojoj je raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te neprihvatljivim ocijenilo pokušaje majoriziranja i nadglasavanja po nacionalnoj osnovi u donošenju odluka Vlade FBiH.

Predsjedništvo stranke je aktualno političko stanje u BiH ocijenilo kao dodatno usložnjeno te je pozvalo sve svoje dužnosnike na pojačanu aktivnost u smjeru iznalaženja rješenja na dobrobit svih naroda i svakog građanina u BiH.

Na sjednici je data puna podrška dužnosnicima HDZBiH u tijelima vlasti da kroz institucije sustava rade na izgradnji i provedbi načela pune jednakopravnosti sva tri naroda i svih građana u BiH.

U narednom razdoblju treba intenzivirati komunikaciju s predstavnicima svih političkih subjekata iz BiH te relevantnim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH u cilju iznalaženja najoptimalnijih rješenja za budućnost BiH i svih njezinih naroda i građana, zaključeno je na sjednici Predsjedništva HDZBiH.