Nermin Nikšić
0

"Nada da će nova vlada biti bolja od prethodne"

SRNA
Nermin Nikšić
Nermin Nikšić
Šef kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nermin Nikšić izrazio je danas uvjerenje da će "nova vlada FBiH, predvođena SDP-om", biti jedan tim,"za razliku od prethodne", da će se sa udruženjima zajednički dogovarati, a ne pregovarati, te da teret ušteda neće polaziti od boračke populacije.

Nikšić, koji je i generalni sekretar SDP-a, razgovarao je sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja u FBiH o procesu konstituisanja vlasti u BiH, te o svim koracima koje je potrebno preduzeti kako bi 31. marta FBiH imala usvojen budžet, što je osnovni preduslov za normalno funkcionisanje i ispunjavanje obaveza prema građanima.

Današnjem sastanku u delegaciji SDP-a, osim Nikšića, bili iposlanici SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić i Jasenko Selimović.

Posebno interesovanje Koordinacije boračkih udruženja bilo je vezano za Ministarstvo za boračka pitanja i budućeg ministra, za kojeg smatraju da bi bilo dobro da bude osoba koja je prepoznatljiva boračkoj populaciji, saopšteno je iz SDP-a.

Zajednički je konstatovano da se vlast u BiH što prije mora formirati kako bi se konačno krenulo u rješavanje ogromnih socijalnih i ekonomskih problema.