Vrijednost vozila 400.000 KM
3

Nacionalnom parku Sutjeska uručena dva vozila

SRNA
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručila je danas na Tjentištu upravi Nacionalnog parka "Sutjeska" ključeve dva vozila i opremu za potrebe ovog parka u vrijednosti oko 400.000 KM.

NP "Sutjeska" dobio je terensko vozilo Nissan Pathfinder, šumski traktor sa priključcima, te računarsku opremu - 17 računara, četiri laptop računara, fotokopir aparat, projektor i fotoaparat, donaciju iz IPA fondova.

"Ova, druga po redu donacija NP 'Sutjeska', znatno će poboljšati tehničku opremljenost i efikasnost lovočuvarske službe našeg najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka", rekla je Golićeva.

Ona je najavila i novu pomoć Vlade Srpske Parku "Sutjeska" kroz izgradnju lovačkih kuća na Zelengori i bolju i efikasniju tehničku opremljenost i uvezanost lovočuvarske službe na Tjentištu.

Direktor NP "Sutjeska" Zoran Čančar, zahvalivši se za donaciju, izrazio je očekivanja da će "Sutjeska" iduće godine, sa otvaranjem tunela i novog puta preko Čemerna, znatno povećati svoje turističke kapacitete, što će se povoljno odraziti na ukupno poslovanje Nacionalnog parka na Tjentištu