NS Radom za boljitak
0

"Nacionalne stranke ne slušaju glas naroda"

Sarajevo-x.com
"Jučerašnji regionalni forum u Mostaru, na kojem nisu prisustvovali predstavnici vodećih nacionalnih stranaka u HNK-u, još je jedan dokaz kako se upravo njihovi kandidati po nagovorima šefova kriju i izbjegavaju susrete i eventualna pitanja građana o gorućim problemima", poručuju iz stranke Radom za boljitak u saopćenju za javnost koje je danas stiglo na našu adresu.

Ponašanje ove stranke nazivaju ignorantskim i optužuju ih za "dužničko ropstvo" u koje su, kako kažu, gurnuli narod.

"Pokazali su da ne razumiju principe demokratije po kojima je se glas onih koji su vas birali mora slušati", istakao je Milenko Paunovski, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za skupštinu HNK nakon gostovanja na regionalnom forumu Nacionalnog demokratskog instituta u Mostaru.

Kandidati stranaka za skupštinu HNK-a ovom prilikom iznosili su mišljenja i planove za rješavanje problema privatizacije i razvoja ekonomije u BiH.

"Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak ovakve forume smatra pogodnim za približavanje stavova i saslušanje građana, njihovih stavova i primjedbi. Građanima Mostara smo predstavili svoj program za ekonomski oporavak kojim garantiramo ekonomski boljitak i otvaranje 100 tisuća novih radnih mjesta. Naš program u ovom trenutku je najkvalitetniji i pruža najjednostavniji i najrealniji izlaz iz krize u kojoj se nalazi BiH", zaključio je Paunovski.