BiH
0

Načelnik sarajevske općine Novi Grad posjetio Bosmal City Centar

FENA
Bosmal City Center je jedinstven i izuzetno atraktivan objekat, koji plijeni svojim idejnim i arhitektonskim rješenjima, izjavio je načelnik sarajevske općine Novi Grad Damir Hažić tokom današnje posjete ovom objektu.

Povod za posjetu delegacije Općine Novi Grad Sarajevo, predvođene načelnikom Hadžićem, bili su radovi na uređenju okoline Bosmal City Centra, te nova rješenja s kojima su ga upoznali Edin Šabanović, izvršni direktor Bosmala d.o.o., Memnun Zečić, generalni menadžer Bosmal City Centra, te glavni nadzorni inženjer mr. Sabrija Bilalić, d.i.a. i njegov zamjenik Hasret Omanović, d.i.a.

Nakon obilaska radova na uređenju okoline Bosmal City Centra, upoznavanja sa najnovijim dizajnerskim rješenjima unutar samog objekta i razgledanja luksuznih apartmana, načelnik Hadžić je izrazio zadovoljstvo izgledom enterijera.

"Izuzetno mi je drago da se ovako jedinstven i atraktivan objekat nalazi na području općine Novi Grad, jer je riječ o monumentalnoj zgradi koja je uljepšala cijeli ovaj prostor što, zajedno uz druge objekte koji se grade, ovu općinu čini veoma privlačnom za druge investitore", kazao je Hadžić.

Edin Šabanović se zahvalio načelniku općine Novi Grad na hrabrosti i podršci koju je iskazivao od samog početka gradnje BCC-ja.

"Vrijednost ukupne investicije za Bosmal City Centar iznosi 80 miliona eura i trenutno obavljamo završne dizajnerske radove na unutrašnjem uređenju ovog kondominijuma", rekao je Šabanović.

Bosmal City Centar je prvi kondominijum u ovom dijelu Evrope i sastoji se od dvije kule, sa ukupno 306 luksuznih stanova, te ekskluzivnim restoranom na vrhu kule A i heliodromom na vrhu kule B. Šoping centar proteže se na prvih pet spratova objekta i uz bazen, koji se nalazi na 100 metara dugoj promenadi, te garažom sa 400 mjesta ispod objekta, jedinsteven je kondominijum.

To je do sada najveće direktno strano greenfield ulaganje u BiH vrijedno 80 miliona eura, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.