BiH
0

Načelnik Muslić susreo se sa ratnim komandantima

FENA
Albin Muslić
Albin Muslić
Povodom obilježavanja 19. godišnjice od osnivanja bihaćkih brigada ratnog sastava 5. korpusa ARBiH, načelnik Općine Bihać Albin Muslić upriličio je danas prijem za ratne komandante i patriote, koji su dali nesebičan doprinos u odbrani i oslobađanju ovog područja BiH.

"Ova 19. godišnjica od osnivanja 501. slavne i 502. viteške brigade 5. korpusa ARBiH je posebna prilika, kojom odajem priznanje i zahvalnost svim patriotima koji su po cijenu vlastitog života branili slobodu, teritorijalnu cjelovitost i suverenost BiH", kazao je u uvodnom obraćanju načelnik Muslić.

Uime predstavnika ratnih brigada i udruženja proisteklih iz rata, obratili su se Mirsad Selmanović, Sead Duraković i Franjo Grgić. Oni su naglasili zajedništvo u odbrani ovog dijela BiH, kao i važnost podsjećanja na vrijeme agresije, kako zbog svih žrtava, tako i zbog novih generacija koje dolaze.

Ovom prigodom dogovoreno je da Organizacioni odbor manifestacije „Besmrtna i legendarna“ nastavi s radom, kako bi 19. godišnjica bila prigodno obilježena od 15. do 20. jula ove godine.