BiH
2k

Načelnik Kaknja oduševio javnost: Nadam se da ćemo zajedno spasiti malog Evelina

Piše: El. B.
Nermin Mandra - u sredini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nermin Mandra - u sredini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra je u protekle četiri godine povećao brojne pozitivne procese bez kreditnih zaduženja. Nakon što je novac namijenjen javnom dočeku Nove godine preusmjerio na liječenje bolesnog dječaka ponovo je u fokusu bh. javnosti, a za Klix.ba je komentirao ovaj potez i uspjeh Općine Kakanj.

Mandra kaže da nije očekivao ovoliki publicitet te da u Kaknju ima mnogo više humanista koji su učinili više.

"Ne mislim da je ovo što smo učinili nešto pretjerano veliko. Mnogo više čine djeca u školama koja prikupljaju sredstva, volonteri koji su na ulicama ovih dana, kao i kakanjski privrednici koji jučer i danas izdvajaju znatno veća sredstva za pomoć malom Evelinu. Ja se nadam da ćemo uspjeti sakupiti sredstva i da će se naš mali sugrađanin izliječiti. Ovo što smo mi uradili je tek gest koji je naišao na podršku kakanjske i bosanskohercegovačke javnosti, ali vas uvjeravam da u Kaknju ima humanista koji su učinili mnogo više od ovoga što smo mi", rekao je Mandra za Klix.ba.

Da je Općina Kakanj svijetli primjer bosanshohercegovačke stvarnosti potvrđuje činjenica da je ova općina u prošloj, ali i ovoj godini poslovala veoma uspješno i ostvarila suficit. Ipak, načelnik Mandra smatra da je moglo i bolje.

"Pokazatelji su dobri, ali nismo previše zadovoljni. Ovdje treba još rada da bismo bili u potpunosti zadovoljni. Akcenat nam je na lokalnom ekonomskom razvoju, ali to je proces koji traje", rekao je Mandra koji vjeruje da je Kakanj na dobrom putu i da će rezultati njihovog dobrog poslovanja biti svakodnevno vidljivi.

Ove godine je fokus Općine Kakanj bio na infrastrukturi i poslovnoj zoni.

"U ovoj godini je počela raditi poslovna zona na kojoj se trenutno nalazi pet poslovnih hala. Izdvojio bih i podzemne kontejnere koje smo napravili u cijelom gradu, a također smo kompletno područje Općine Kakanj pokrili videonadzorom", rekao je Mandra.

Naredne godine namjerava nastaviti aktivnosti na lokalnom ekonomskom razvoju, razvoju privrede i poduzetništva, infrastrukturnih projekata, te podršci kulturno-sportskih aktivnosti.

"Planiramo rekonstrukciju glavne gradske saobraćajnice i izgradnju nekoliko značajnih putnih pravaca za naselja velikog broja stanovnika, kao što su sela Tršće i Brnjic. Našem kulturno-sportskom centru ćemo nastaviti davati podršku. Sredstva za podršku sportskim klubovima namjeravamo povećati za 50 posto, jer nam je bitno sačuvati ovaj nivo kvaliteta takmičarskih sportova u Kaknju, kako dvoranskih, tako i onih na otvorenom", rekao je Mandra.