Uoči otvaranja
16

FOTO+VIDEO / Načelnik Hadžibajrić posjetio mjesto podizanja Holiday Marketa

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Radove na postavljanju Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović sinoć je obišao načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, zajedno sa saradnicima.

U razgovoru sa predstavnicima Direkcije Sarajevo Holiday Marketa, načelnik Hadžibajrić se interesovao da li radovi teku planiranom dinamikom, te na koji način se rješavaju određeni izazovi pri postavci. Hadžibajrić je izrazio zadovoljstvo činjenicom što će Coca-Cola Sarajevo Holiday Market ove godine ponuditi niz novih sadržaja građanima i posjetiteljima Sarajeva.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Podsjećamo, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sajamska je manifestacija sa brojnim zabavnim sadržajima, koja se na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu već drugu godinu zaredom dešava u periodu od 15. decembra do 15. januara, u vrijeme kada se u glavnom gradu BiH slave brojni praznici - Hanukkah, katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, pravoslavna Nova godina...
Kuriozitet je da se Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, zapravo, održava na graničnom prostoru između dvije sarajevske općine – Općine Stari Grad Sarajevo, gdje će biti smještene prodajne kućice, Coca-Cola kućica Djeda Mraza i Sarajevsko pivo Holiday Pub, te Općine Centar Sarajevo, na čijem su prostoru smješteni sadržaji za djecu – Argeta Junior Play House, vrtuljak i Riesenrad.

Nadležne službe obje sarajevske općine na čijem se prostoru Market održava pružile su punu podršku realizaciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će u narednim danima biti objavljivane putem medija i sredstava informiranja, te putem društvenih mreža: Facebook pagea Sarajevo Holiday Market, kao i putem Twittera SAHolidayMarket i Instagrama sarajevoholidaymarket.

Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković