Općina Centar
0

Načelnik Bećirević prvačićima uručio školske torbe i pribor

Sarajevo-x.com
Općinski načelnik Dževad Bećirević je prvog školskog dana, 1. septembra 2009. godine obišao prvačiće u deset škola na području središnje gradske općine, zaželio im sretan početak i uspješno školovanje i uručio školske torbe i pribor - dar Općine Centar.

Sa početkom nove školske godine Općina je za prvačiće, njih 573 iz 11 škola sa područja Centra, kupila školske torbe i pribor, za što su iz Budžeta Općine Centar izdvojena su sredstva u iznosu od 30.000 KM.

"Pripala mi je velika čast da u ime Općine Centar pozdravim sve roditelje i naše đake prvake… Roditeljima i učenicima želim da ih služi dobro zdravlje, da budu sretni i zadovoljni i da djeca u ruksacima koje im danas poklanja Općina donesu što više petica i nauče što više u školi", poručio je prvog školskog dana učenicima, roditeljima i nastavnicima načelnik Bećirević.

Uz tople želje za uspjeh u školskim klupama, svakom djetetu uručen je školski ruksak i u njemu bojice, pernica sa dodacima, blok, geometrijski pribor, lopta, sigurnosni set za pješake sa prslukom i reflektirajućom narukvicom, te velika čokolada.

Učenicima prvih razreda Katoličkog školskog centra ovi pokloni Općine Centar će biti uručeni u subotu, 5. septembra ove godine, na svečanosti koja će za biti organizirana u njihovoj školi.

Općina Centar kontinuirano izdvaja značajna budžetska sredstva za realizaciju široke lepeze aktivnosti kojima nastoji doprinositi stvaranju što boljih uvjeta rada u školama i podizanju kvalitete obrazovanja općenito, podržava školske kolektive i daje poticaj djeci i mladima na ostvarenje što boljih rezultata.