BiH
1

Načelnik Bećirević otvorio novo igralište na Šipu

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević otvorio je danas novo sportsko igralište na Šipu u Ulici branilaca Šipa iza broja 33. Općina Centar je za izgradnju i opremanje igrališta izdvojila iz svog budžeta gotovo 46.000 KM.

Načelnik Bećirević je ovom prilikom kazao da je Šip novo naselje koje je izgrađeno zadnjih deset godina pa se ukazala potreba i za izgradnjom sportske plohe.

"U Općini Centar smo pitanje sportskog igrališta na Šipu planirali riješiti u okviru projekta izgradnje objekta osnovne škole i obdaništa, za šta smo kupili zemljište na ovom lokalitetu i uradili projektnu dokumentaciju. Pošto Vlada Kantona Sarajevo za taj projekt nije obezbijedila potrebna finansijska sredstva u iznosu od oko 6 miliona KM, odlučili smo se za izgradnju novog igrališta koje će ujedno biti i vanjsko sportsko igralište buduće škole na Šipu. Projekt izgradnje ove sportske plohe možemo posmatrati kao početak realizacije projekta izgradnje nove škole", kazao je Bećirević.

Nova sportska ploha na Šipu izgrađena je na površini 210 metara kvadratnih i omeđena je sa 60 metara novih betonskih ivičnjaka. Na igralištu je postavljen koš sa nosačem a iza njega i željezna zaštitna ograda površine 92 kvadratna metra. Uz sportsku plohu su postavljene četiri parkovske klupe i dvije korpe za otpatke. Do igrališta je izgrađen prilazni put, a izvršeno je i hortikulturno uređenje okoliša.

Projekt izgradnje igrališta na Šipu je vodila općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove, a za izvođača radova angažovano je Kantonalno javno komunalno preduzeće ''Park''.