BiH
0

Načelnik Bećirević obišao gradilište Residence Inn by Marriott

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević posjetio je sa saradnicima hotel "Residence Inn by Marriott" na Čobaniji gdje su ih ugostili Enes Kazazić, direktor South European Investment Company (SEIC) koja je investitor projekta, te Mahir Katica, konsultant MLB Group d.o.o Sarajevo.

Izgradnja ovog objekta je u završnoj fazi, a predstavnici investitora upoznali su načelnika Bećirevića o tome što je sve urađeno od 23. septembra prošle godine kada je izgradnja objekta i započeta.

Kazazić se zahvalio načelniku Bećireviću i službama Općine Centar koji su dali doprinos da se ovakav projekat realizuje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Načelnik i službe Općine Centar su za nas kao investitora uvijek bili tu i na tome smo im jako zahvalni. Predstavnici Marriotta bili su prezadovoljni ne brzinom gradnje, već brzinom kojom će hotel biti stavljen u funkciju. Na ovom objektu u proteklom periodu radilo je između 400 i 500 radnika iz domaćih firmi i korišteni su domaći materijali. Po otvaranju Residence Inn by Marriott posao će dobiti 22 osobe, a uz njih radit će i na desetine vanjskih saradnika", naglasio je Kazazić.

Bećirević je istakao kako i Općini Centar mnogo znače ovakvi projekti, te da su svi investitori dobrodošli.

"Drago nam je da vidimo ovakve projekte jer oni donose nova radna mjesta. Također se možemo pohvaliti da na području općine Centar imamo prvi brendirani hotel u regiji", kazao je Bećirević.

U okviru izgradnje "Residence Inn by Marriott" uređen je i dječiji park sa mobilijarom na Čobaniji. Otvaranje "Residence Inn by Marriott" planirano je za 25. novembar 2014. godine, dok je svečano stavljanje parka na raspolaganje svim stanovnicima Sarajeva planirano za srijedu 19. novembra 2014. godine u 10 sati.

"Residence Inn by Marriott", kao pionir koncepta produženog hotelskog boravka, ponudit će u Sarajevu novi i drugačiji vid usluge. Na raspolaganju će biti 73 opremljena jednosobna, dvosobna i trosobna apartmana, s ergonomski dizajniranim radnim prostorom, uslugom besplatnog doručka i vešeraja.