BiH
0

Nabavka aviona za potrebe Milorada Dodika je nastavak pljačke građana BiH

FENA
Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) upozorila je danas "kako se vladajuća koalicija ne zadovoljava povećanjem plaća parlamentarcima na sedam i više hiljada maraka, nego da nastavlja s povećavanjem svog životnog standarda kupujući i avione".

Kako se u saopćenju upućenom iz ove stranke navodi, nabavka aviona za potrebe Milorada Dodika je nastavak pljačke građana ove zemlje koji je počeo prodajom Telekoma, izgradnjom luksuzne i skupocjene zgrade Vlade RS-a, gradnjom najskupljeg autoputa u svijetu, prodajom u bescjenje rafinerije i elektroenergetskih potencijala.

"Ovakva ekspeditivnost nikada nije postojala kada su u pitanju projekti od interesa za sve, kao što je zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta", navodi se u saopćenju.

U SDP-u BiH smatraju da nakon ovakvog bahatog ponašanja ne iznenađuje najava da Milorad Dodik nastavlja nekontrolirano trošenje sredstava građana tako što će uskoro sebi naručiti helikopter, a sutra možda i privatni voz.

"SDP će nastaviti da se bori da građanski prioriteti budu ono čime se vlasti moraju baviti i ne treba sumnjati da će doći vrijeme kada će svi oni koji bahato troše novac poreznih obveznika, kao što je to slučaj danas s Dodikom, morati položiti račune građanima ove zemlje", stoji u saopćenju.