BiH
0

Na Zimskom bazaru "kućica na dar" za NVO altruista "Svjetlo"

FENA
Polaznici programa "ArT LiNe" kreativne tvornice koji realizira NVO altruista "Svjetlo" dobili su, u okviru BBI Zimskog bazara - na Trgu Djece Sarajeva, kućicu u kojoj mogu izložiti ručno rađene radove - suvenire nastale u toj radionici.

Ključeve kućice, dar kompanije Dr.Techno, uručila je Milena Nurboja, izvršna direktorica kompanije. Tu kućicu NVO "Svjetlo" koristit će do 15. januara 2015. godine, od 10 do 22 sati.

"Drago mi je da smo obradovali vrijedne mlade članove NVO altruista "Svjetlo". Informirani smo o njihovom radu i želji da pokažu koliko vrijede. Nadam se da će naš poklon imati višestruku vrijednost i da će to građani prepoznati", izjavila je Nurboja. Ona kaže da je za poklon dobila divni ručni rad te pozvala i građane da posjete tu kućicu.

Član NVO altruista "Svjetlo" Mirsad Smajić sretan je što su dobili šansu da njihovi radovi budu izloženi na manifestaciji te vrste a da će građani uživati u suvenirima koje izrađuju.

"Nadam se da će kupovati naše radove da bi i mi bili nagrađeni", izjavio je

Izvršni direktor NVO "Svjetlo" Haris Čaušević kaže da su ovim činom nagrađeni njihovi napori da održe kontinuirani rad "ArT LiNe" kreativne tvornice. Precizira da trenutno "ArT LiNe" kreativna tvornica okuplja mlade s umanjenim sposobnostima, koji su naučili izrađivati ručne radove.

"Da nema kreativne radionice mladi ne bi bili socijalno uključeni, a da nema prihoda od prodaje ručno rađenih radova neizvjesno bi bilo postojanje kreativne radionice jer njen rad nije sistemski sufinansiran", kazao je.