BiH
2.1k

Na vrhu Maglića preko zastave RS-a zalijepili zastavu BiH

SRNA
Foto: Srna
Foto: Srna
Nepoznati počinioci prelijepili su preko metalne zastave Republike Srpske na vrhu Maglića, najviše planine BiH, sa jedne strane zastavu BiH, a sa druge strane su sprejom nacrtali grb sa obrisima ljiljana.

Ovu informaciju su potvrdili članovi fočanskog Planinarskog društva "Zelengora", koji su ovog vikenda boravili na Magliću.

Predsjednik Planinarskog društva "Zelengora" Momo Mihajlović rekao je "da je ovo već drugi ili treći put u posljednjih nekoliko godina da vandali na ovakav način skrnave obilježja Republike Srpske, čime ruše sve kodekse planinarskog ponašanja".

On je dodao da su nepoznate osobe odnijele i knjigu utisaka i pečat koji se čuvaju na vrhu najviše planine BiH, na visini 2.386 metara.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Mihajlović kaže da nikada nije bilo zvaničnih zahtjeva za postavljanjem zastave BiH, te da se planinari u Foči tome ne bi protivili.

"Pozivamo planinare iz BiH - iz Federacije i Republike Srpske, da dođu i postave zastavu BiH, nama to nikada nije smetalo, da se to normalno uradi zajedno sa nama", naglasio je Mihajlović.