BiH
0

Na Vlašiću sve spremno za goste

SRNA
Vlašić (Foto: Arhiv)
Vlašić (Foto: Arhiv)
Zvanično otvaranje zimske sezone na Vlašiću biće održano 11. i 12. decembra održavanjem tradicionalnog Sajma sira "Vlašić 2010", koji na Babanovcu organizuje Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, rekao je Srni predsjednik Udruženja "Vlašić-planeta života" Samer Dolovac.

On je istakao da se privode kraju pripreme za novu zimsku sezonu i da su kapaciteti spremni za prve goste.

Dolovac je naveo da su ove godine veća očekivanja u odnosu na prethodne sezone, jer su najavljene veće snježne padavine u udarnim treminima, u vrijeme zimskih raspusta, što je i ključni faktor za predstojeću zimsku sezonu. 

"Posebno je ova destinacija interesantna za Hrvatsku, pojas Dalmacije i Slavonije, a posljednjih godina na Vlašiću je sve više Dubrovčana i Slovenaca", rekao je Dolovac i dodao da su već aktuelne rezervacije za doček Nove godine kada će svi ugostiteljski objekti imati svoje programe, dok će doček biti organizovan i na centralnom platou Babanovac. 

On je naveo da će u odnosu na prošlu godinu cijene smještaja, boravka i vertikalnog transporta biti snižene. 

"Bez obzira za koji vid užitka se turisti odluče, zagarantovana im je gostoljubivost, dobra opremljenost, bogat izbor tradicionalne i evropske kuhinje. Pogodnost koju mnogi koriste je iznajmljivanje skijaške opreme, kao i mogućnost  savladavanja skijaških vještina u ski-školama i na kursevima skijanja", rekao je Dolovac. 

Prema njegovim riječima, na platou Babanovca nalazi se i novootvoreni hotel "Blanka", koji je nedavno proglašen za najbolji u regionu.
On je dodao da će  u vrlo kratkom periodu biće objavljen i tender za izradu turističko-poslovnog master plana razvoja Vlašića, a nosilac aktivnosti je kantonalno Ministarstvo privrede.