Sarajevo
0

Na Vilsonovom šetalištu Orbico porodični dan

FENA
U organizaciji Sarajevo Film Festivala, Općine Novo Sarajevo i kompanije Orbico danas se na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu održava Orbico porodični dan.

Ova manifestacija osmišljena je s ciljem da promovira vrijednosti porodice i okupi građane Sarajeva, a ovogodišnja se održava skromno, bez pompe i pojedini sadržaji su reducirani zbog nedavnog ubistva mladića Amara Mistrića.

"Orbico porodični dan pruža mogućnost posebno najmlađima da se uključe u edukativno-kreativne radionice i tako ispolje svoje sposobnosti", kazao je novinarima pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Općine Novo Sarajevo Faruk Pršeš.

U ovoj jedinstvenoj manifestaciji učestvuje veliki broj organizacija i pojedinaca koji kreiraju program u koji se mogu uključiti i posjetitelji. Među ostalima, NVO altruista "Svjetlo" organizovalo je prodajnu izložbu unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima "Nešto više".

Polaznici "ArT LiNe" kreativne radionioce stvorili su mnoštvo unikatnih radova: svilenih marama, keramičkih proizvoda, slika na staklu i drugo, a cijene radova se kreću od tri do 35 KM.