BiH
81

Na Vilsonovom šetalištu 11. Porodični dan: Zabava za sve generacije

Klix.ba
Općina Novo Sarajevo i ove godine na Vilsonovom šetalištu organizuje tradicionalni Porodični dan koji će se održati u petak, 02. septembra od 17.00 sati do 21.00 sat.

Ovogodišnje 11. veliko porodično druženje ima za cilj pružiti građanima zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima koja djeluju na području općine Novo Sarajevo.

Kao i prethodnih deset godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije. Između ostalog, organizovana je nagradna igra za građane, sa početkom u 19.30 sati na Otvorenoj sceni.

Ispred scene će biti ponuđeni različiti zabavni sadržaji za najmlađe, kroz Vilsonovo šetalište vozit će veseli vozić i održavat će se raznovrsne radionice i sportska takmičenja za sve generacije sugrađana.

Nagradnu igru organizira i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo sa ciljem promocije zdravih stilova života, ali i humanitarnu akciju namijenjenu Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Na Otvorenoj sceni nastupit će, između ostalih, Irnes Divjan & Aka, te KUD „LOLA“, kao i plesni studio „Lucca Dance“ i Drum orchestra.

Na štandu Općine Novo Sarajevo građani će imati priliku za upoznavanje sa aktivnostima Općine, kao i razgovor uz kafu i osvježenje sa općinskim načelnikom i njegovim saradnicima.