Rezultat u drugom planu
1.3k

Na utakmici Batko i prijatelji za Alena pobijedila je humanost

Piše: A. Panjeta
Foto: A. P./Klix.ba
(Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Upad takmičarki za Miss BiH, koje su ometale igrače odbrane FK Sarajeva, a poslije stajale na golu za vrijeme izvođenja penala, kompletna ekipa Batko i prijatelji na golu za vrijeme izvođenja slobodnog udarca i napadi smijeha taktike su Almira Čehajića Batka pred kojima su igrači FK Sarajevo bili nemoćni.

U nogometnoj "Utakmici za život", na kojoj su se skupljala sredstva za liječenje mladog Sarajlije Alena Masle, koji je obolio od rijetke i opake bolesti, ekipa Batkovi i Alenovi prijatelji pobijedila je poslije izvođenja penala, nakon što je utakmica nakon regularnog dijela i produžetaka od po jednu sekundu završena rezultatom 6:6.

Rezultat je ipak bio u drugom planu ispred pravog rezultata utakmice: puna istočna tribina stadiona "Asim Ferhatović Hase" i veliki broj prijatelja koji su se odazvali Batkovom pozivu da učestvuju u humanitarnoj utakmici.

Podugačak je spisak onih koji su se odazvali pozivu u pomoć, a među njima su bili Edin Džeko, Emir Spahić, Felix Sturm, Refik Šabanadžović, Kemal Kozarić, Jasna Bajraktarević, Predrag Kurteš, Enis Bešlagić, Milan Pavlović, Mimo Šahinpašić, Tanja Đurović... Utakmica je bila interesantna, publika je vidjela mnoštvo zanimljivih poteza, lijepe golove, ali i uživala u komentarima Almira Čehajića Batka.

Na utakmici su se od bordo dresa oprostili i nogometaši FK Sarajeva Alen Avdić i Faruk Ihtijarević, a kad je iz igre izlazio Enis Bešlagić, Batko je kazao da je to njegov oproštaj od FK TOŠK iz Tešnja.

"Enis prelazi sada u FK Borac iz Jelaha", našalio se Batko, a Enis je u šaljivom tonu kao razlog prelaska naveo da je plata od četiri marke bila nepodnošljiva.

Prvi se povrijedio Milan Pavlović, kojeg je sa terena iznijelo najmanje deset ljudi, a u vozilu za izvođenje povrijeđenih obišao je počasni krug. U momentu kad se činilo da će FK Sarajevo riješiti meč u svoju korist, Batko je isprobao neke na nogometnim terenima do sada neviđene tehnike:

"Sad kad krene naš napad, djevojke, trk! Istrčite i zgrabite po jednog igrača odbrane Sarajeva!", objavio je preko razglasa nogometni strateg Batko, nakon čega su misice istrčale i ometale igrače. Nakon što su misice izašle s terena, poslije dosuđenog slobodnog udarca pred golom Batkovih i Alenovih prijatelja, kompletan tim stao je na gol, što je bila nerješiva enigma za igrače Sarajeva. Nije im bilo ništa lakše ni prilikom izvođenja penala, kada su golmanu Batkove ekipe u pomoć priskočile misice.

Iako je Sarajevo bilo favorit, ekipa Batkovi i Alenovi prijatelji nije došla na Koševo sa bijelom zastavom, pokazali su da je lopta okrugla, publika je bila njihov 12. a misice 13. igrač, i potvrđena je stara teza sportskih novinara da pobjeđuje ekipa koja da više golova. Na kraju su svi dobili medalje, Alen Maslo je uz medalju dobio i pehar, onda je on medalju i pehar dodijelio Batku, a svi su mu na kraju poželjeli uspješno liječenje.