BiH
16

Na ulicama u Banjoj Luci povećane sigurnosne mjere

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Banjoj Luci danas su povećane sigurnosne mjere zbog manifestacija koje se odvijajaju u ovom gradu, potvrđeno je za portal Klix.ba u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Nakon što su mediji iz BiH i regiona objavili informaciju kako je uočen povećan broj policajaca ispred zgrade Palače Republike Srpske, Vlade RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Banjoj Luci kontaktirali smo Centar javne bezbjednosti Banja Luka iz kojeg nam je saopćeno da u ovom gradu jesu povećane mjere sigurnosti, ali zbog manifestacija koje se ovih dana odvijaju, a ne zbog straha od potencijalnih terorističkih napada.

"Upitno je uopšte šta znači i povećano prisustvo policajaca obzirom da je veći broj policijskih službenika prisutan kad god je stanje u gradu aktivnije. Četiri dana se u Banjoj Luci održavaju manifestacije kao što su Dani piva, rukometni i fudbalski turnir, te masa drugih dešavanja. Normalno je da sigurnost u gradu ne mogu osigurati dva ili tri policajaca, nego da je potrebno angažovati ih više", rečeno nam je u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.