BiH
57

Na svečanosti PRO.PR Awards nagrađeni vrijedni pojedinci

FENA
Svečanost PRO.PR Awardsa koja je utemeljena kako se ne bi zaboravili pojedinci koji su na stručan, etičan i kreativan način upravljali komunikacijskim procesima i doprinosili razvoju struke odnosa s javnošću, upriličena je sinoć u Sarajevu.

Priznanje PRO.PR Vision Manager pripalo je direktoru Al Jazeere Network Sarajevo Edhemu Foči, a laureati priznanja PRO.PR Awards su Betul Mardin (Republika Turska), Cormac Liam Smith (Velika Britanija) George Ellis Ruano (Belgija), Andrey Barannikov (Ruska Federacija), Anja Linić Sikavica, Sandro Baričević, i Olivera Međugorac (Republika Hrvatska), Dunja Mijatović i Mirna Šoja (Republika Bosna i Hercegovina), Maja Šotra, Ethem Numić i Žana Ranković (Republika Srbija), Mojca Beljan i Tamara Valenčić (Slovenija) te Emilija Zografska i Jovanka Radović (Makedonija).

  • Reputaciju ne možete kupiti. Dugo ju stvarate, a možete ju izgubiti u trenutku. Izazovno je upravljati reputacijom. Dobitnici su gradili reputaciju struke kroz funkcije koje su ostvarili svojim znanjem, trudom, radom, inovativnim, a ponekad i rizičnim potezima procesa upravljanja komunikacija - kazao je predsjednik Organizacijskog odbora PRO.PR Danijel Koletić, saopćili su organizatori.