BiH
5

Na Sajmu "LIST2012" održana novinarska kotlićijada

FENA
Lukavački sajam "LIST 2012" u sklopu sajamskih sadržaja organizirao je danas takmičenje u pripremi jela od mesa u kotliću za novinare.

Cilj kotlićijade bio je promocija gastronomskih i drugih turističkih vrednota Bosne i Hercegovine.

Prijatni domaćini, dobro druženje, vesela atmosfera i novinari iz cijele BiH obilježili su zadnji dan Sajma u Lukavcu.

Miris kotlića širio se cijelim Lukavcem, pa su se tako ekipama pridružili i građani koji su imali priliku probati ukusne porcije.

Na kotlićijadi u Lukavcu danas su učestvovale ekipe Radio glas Drine, Turistička prizma iz Novog Sada, Vodič.ba, Gikil, Tip.ba, RTV Lukavac, Federalna TV, Društvo novinara BiH, Hrvatski radio Županija, TuzlaInfo.ba, "Zorge" RTRS – Banja Luka.

Prema ocjeni žirija prvo mjesto osvojila je ekipa GIKIL-a iz Lukavca i tako dobila vrijedno putovanje u Tursku za dvije osobe.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Turističke zajednice grada Županja koji su osvojili TV prijemnik, a odlučili su ga pokloniti u humanitarne svrhe Udruzi djece oboljele od cerebralne paralize "Golubovi" iz Županje.

Treće mjesto podijelili su novinari turističkog portala www.vodic.ba i ekipa FTV-a koji će za nagradu uživati u sportsko rekreativnom centru Brusnica Fojnica, saopćili su organizatori Sajma.