Dom mladih Skenderija
0

Na sajmu kreditiranja 108 srednjih škola iz 48 bh. gradova

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Domu mladih Skenderija jučer je 500 mladih srednjoškolaca učestvovalo na Petom sajmu kreditiranja koji se realizira u okviru projekta Volontiraj - kreditiraj.

Projektne ideje prezentiralo je 108 škola iz 48 bosanskohercegovačkih gradova takmičeći se za 27.000 KM iz fonda Socijalni dan, saopćeno je iz Udruženja Infohouse.

Zahvaljujući učeničkim glasovima, nagrade su dobile škole iz Foče, Hadžića, Živinica, Breze, Busovače, Tuzle, Zenice, Mostara, Sarajeva, Brčkog, Bijeljine, Prijedora i Banja Luke.

Odlukom savjetodavne grupe nagrade su dobile škole iz Milića, Ugljevika i Visokog.

Dodatne sponzorske nagrade obezbijedili su Sparkasse bank, Sam shop, Mesna industrija Ovako, City group, Prevent BH group i Udruženje Infohouse školama iz Sarajeva, Goražda, Rogatice, Ugljevika, Gornjeg Vakufa, Vogošće, Zenice i Tuzle.

Ove godine po prvi put Federalno ministarstvo obrazovanja, nauke i kulture je pokrovitelj 5. Sajma kreditiranja, i partner Volontiraj - kreditiraj 2011.

Inicijativa Volontiraj - kreditiraj pruža priliku mladim ljudima da stupe u kontakt s potencijalnim poslodavcima iz svijeta biznisa, vladinih institucija i nevladinih organizacija, te firmama da iskažu svoju društvenu odgovornost i pomognu mladima da nauče cijeniti posao i rad.

Infohouse je pokrenuo projekt Volontiraj - kreditiraj 2007. godine kada je implementiran u jednom gradu. Svake godine je broj gradova rastao da bi ove godine pozvao čak 60 gradova na učešće.