Magistralni put Foča - Sarajevo
0

Na Rogoju smetovi visoki nekoliko metara

SRNA
Snježne padavine otežale su saobraćaj na magistralnim i lokalnim putevima u opštini Foča, a najkritičnija situacija je na planinskom prevoju Rogoj, na magistralnom putu Foča - Sarajevo, gdje su snježni nanosi od nekoliko metara paralisali saobraćaj u posljednja 24 sata.

Zbog visokog snijega od sinoć je preko Rogoja zabranjeno kretanje kamiona sa prikolicama i poluprikolicama, a mehanizacija preduzeća "Srbinjeputevi" danonoćno čisti saobraćajnicu, koja je prohodna u jednoj traci, tako da mogu saobraćati samo mala, putnička vozila - saopšteno je Srni iz fočanske saobraćajne policije.

Stanje je teško i u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama, zbog nepročišćenih lokalnih puteva, za čije je održavanje nadležna Skupština opštine Foča. 

Kako javlja dopisnik Srne, najkritičnija situacija je u Vrbnici, selu na planini Zelengora, a i pored apela za pomoć stanovnika ovog sela, snijegom zavejan put Popov Most - Vrbnica još nije probijen.

U opštinskom Odjeljenju za urbanizam i stambeno-komunalne poslove nisu mogli potvrditi kada će poslati mehanizaciju na pročišćavanje puta do Vrbnice. 

Iz Republičke uprave Civilne zaštite saopšteno je da je na području opštine Srebrenica danas, odlukom načelnika, proglašeno stanje prirodne i druge nesreće. 

Na području ove opštine otežano je snabdijevanje električnom energijom, a bez struje su mjesne zajednice Potočari, Orahovica, Sućeska i dijelovi mjesne zajednice Srebrenica, dok je snabdijevanje vodom uredno. 
Na području opštine Šekovići pročišćena je dionica puta na prevoju Bijela zemlja gdje je bilo poteškoća u odvijanju saobraćaja zbog uspona i visine snježnog pokrivača. 

U opštini Čajniče u prekidu je snabdijevanje električnom energijom na dalekovodu Zaborak. U toku dana očekuje se pročišćavanje puta prema Zaborku i Ponikvama. 

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder sa saradnicima obišao je danas ugrožena područja.