BiH
75

Na račune Vlade FBiH i Crvenog križa do sada uplaćeno 698.766 KM

Piše: E. G.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na račun Vlade Federacije BiH je do kraja jučerašnjeg dana uplaćeno 349.864,69 KM. Ovo je novac koji su donirali različiti privredni subjekti i pojedinci, a namjenjen je za pomoć građanima pogođenim poplavama i klizištima. Radi se o računu koji je namijenski otvoren za ove svrhe.

Tokom jučerašnjeg dana je uplaćena 61.041 KM, a prethodnih dana na posebni račun Vlade FBiH uplaćeno je 288.822,88 KM. Najveća pojedinačna uplata jučer je stigla od Tvornice cementa Kakanj u iznosu od 50.000 KM.

Također, za Klix.ba je u Crvenom križu Federacije BiH rečeno da je zaključno s jučerašnjim danom na njihov račun uplaćeno 348.902,39 KM.

Podsjetimo da su posebni računi za pomoć stanovništvu poplavljenih područja otvoreni i u još nekoliko drugih humanitarnih organizacija.

Kada je u pitanju humanitarna pomoć koja je u BiH stigla iz inozemstva, Uprava za indirektno oporezivanje zaključno sa jučerašnjim danom evidentirala je da je preko graničnih prijelaza uvezeno 3.716.663 kilograma različite robe, uključujući hranu, vodu, odjeću sredstva za dezinfekciju, ličnu higijenu i slično.