Glasaću za Srebrenicu
24

"Na prijetnje odgovorimo još masovnijom registracijom"

Klix.ba
Srebrenica (Foto: Alfons Rodriguez)
Srebrenica (Foto: Alfons Rodriguez)
Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" obavještava javnost da će nastaviti proces registracije birača u Srebrenici, unatoč otvorenim prijetnjama koje posljednjih dana dolaze iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

"Građani Srebrenice i svi građani BiH koji žele da se registruju u Srebrenici trebaju znati da su prijetnje CJB Bijeljina neutemeljene, nezakonite i prazne. Pokušaji provođenja pravnog nasilja nad građanima Srebrenice i ostalim građanima BiH ovaj put neće proći. Kampanja registracije je zakonita i provodi se u skladu sa Ustavom i zakonima države Bosne i Hercegovine. MUP RS je dužan da osigura zakonitu i neometanu registraciju i provodi zakone države Bosne i Hercegovine, koji regulišu pitanje prebivališta i boravišta", saopćeno je iz kampanje "Glasaću za Srebrenicu".

Oni ističu da je jedino što je nezakonito u procesu registracije prebivališta u Srebrenici ponašanje službenika Policijeske uprave Srebrenica i CJB Bijeljina i njihove "smiješne" prijetnje kaznama nepostojećim, fiktivnim biračima.

"Stoga, pozivamo građane Bosne i Hercegovine da i na ove prazne prijetnje odgovore tako što će se još masovnije registrovati u Srebrenici i glasati na izborima 7. oktobra. Ponašanje CJB Bijeljina i MUP-a Republike Srpske je najbolja najava onoga što se nesrpskim građanima Srebrenice sprema ukoliko negatori genocida pobijede na lokalnim izborima ove godine", navodi se u saopćenju kampanje "Glasaću za Srebrenicu".