BiH
6

Na području općine Petrovo požar se širi, angažirana dva helikoptera

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanje na području općine Petrovo vezano za požar se malo usložnjava. Još je teška situacija. Požar se trenutno širi istočno i zapadn, kazao je Agenciji Feni oko podne šef Odsjeka za strateško planiranje u Sektoru za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH Idriz Brković.

Po njegovim riječima, na tom terenu trenutno djeluje jedan helikopter Oružanih snaga BiH.

"Upućen je još jedan helikopter koji već leti na to područje i također će se uključiti da bi se požar stavio pod kontrolu i lokalizirao", kazao je Brković.

Još se čuju detonacije na području koje je minirano tako da vatrogasne snage i druge strukture na tom području ne mogu djelovati. One su angažirane na terenu koji nije miniran.

Brković navodi da su na područje Petrova upućena dva helokoptera koja su gasila požar na području općine Jablanica i po saniranju ovog požara bit će najvjerovatnije ponovno upućeni u Jablanicu.

"Moguće je djelovanje helikoptera u poslijepodnevnim satima na području Jablanice. Iz Jablanice smo dobili preporuku, odnosno njihov zahtjev da se u poslijepodnevnim satima angažiraju dva helikoptera, ako za to postoji mogućnost, da bi se požar držao pod kontrolom", kazao je Brković.