BiH
52

Na području općine Kladanj palo novih 30 cm snijega

Klix.ba
Snijeg i dalje neprekidno pada u općini Kladanj u kojoj je već drugi dan bez električne energije veliki broj domaćinstava zbog kvarova na elektrovodovima uzrokovanih obilnim snježnim padavinama.

U ovoj općini jučer je zbog visine snježnog pokrivača i problema u snabdijevanju električnom energijom i pitkom vodom velikog broja domaćinstava proglašeno stanje prirodne nepogode.

Prema informacijama Službe Civilne zaštite, tokom noći u mjesnoj zajednici Tuholj i lokalitetu Konjuha palo je novih 30 centimetara snijega. Kako navode, osim visine snježnog pokrivača koji u višim područjima ove lokalne zajednice iznosi i preko 100 centimetara, veliki problem predstavlja njegova težina, zbog čega često dolazi do padanja stabala na putne komunikacije i elektrovodove.

U mjesnoj zajednici Stupari i dalje je zbog kvarova na elektromreži evidentan problem snabdijevanja domaćinstava pitkom vodom.

Sve raspoložive ekipe kontinuirano rade na terenu na uklanjanju polomljenih stabala i snijega sa ulica i lokalnih puteva kao i na uspostavi urednog snabdijevanja domaćinstava električnom energijom i pitkom vodom. Očekuje se da će kvarovi na elektrovodovima biti otklonjeni do večernjih sati i da će u većini naseljenih mjesta na području općine Kladanj biti uspostavljeno uredno snabdijevanje električnom energijom, saopćeno je iz Općine Kladanj.