BiH
0

Na području Kupreške visoravni odsječeno još 35 naselja

SRNA
Kupres
Kupres
Novi snijeg koji pada na području Kupreške visoravni stvorio je nove probleme ovdašnjem stanovništvu, a zbog velikih smetova i neprohodnih lokalnih puteva još je odsječeno 35 naseljenih mjesta, rečeno je u opštinskom Štabu civilne zaštite.

Sva raspoloživa mehanizacija angažovana je na čišćenju zametenih lokalnih puteva da bi se došlo do mještana u naseljima koja su zbog velikog snijega i smetova već osmi dan odsječena od svijeta.

Interventni tim Štaba za civilnu zaštitu juče se motornim sankama uspio probiti do sela Donje i Gornje Vukovsko radi dostave hrane i lijekova mještanima koji su već nekoliko dana zameteni.

Pripadnici Tima sinoć su evakuisalu jednu mještanku sela Kute do Doma zdravlja u Kupresu. Ukoliko bude moguće danas bi trebalo da bude prevezena na Odjeljenje za dijalizu Kantonalne bolnice "Fra Mihovil Sučić" u Livnu.

Zbog obilnog snijega i ekstremno niskih temperatura, u opštini Kupres proglašeno je stanje elementarne nepogode. Sinoć je na ovom području počeo da pada novi snijeg.