BiH
0

Na području KS-a zaplijenjeno više od pet hiljada pirotehničkih sredstava

NINA
Na dočeku Nove godine ispred Narodnog pozorišta i u centru Skenderija u Sarajevu nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a registriran je samo jedan slučaj upotrebe vatrenog oružja u kafani na Ilidži, gdje su mecima oštećena vozila koja su se nalazila na parkiralištu, javio je dopisnik agencije NINA.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo Magbula Škore, u KS-u ukupno je zaplijenjeno 5.560 pirotehničkih sredstava i privedeno devet osoba koje su koristile ta sredstva.

U jutarnjim satima 1. januara dogodila se saobraćajna nesreća na dijelu magistralne ceste M-17 Sarajevo - Mostar, na području općine Hadžići, u kojoj je jedna osoba zadobila lakše, a jedna teške tjelesne ozljede opasne po život. Registrirano je 18 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola.

Za vrijeme vikenda hitna medicinska pomoć na području KS-a pružena je za ukupno 524 pacijenta. Od tog broja, njih 187 primljeno je u ambulantu Hitne pomoći, dok je 139 pacijenata bilo na pedijatriji, a 80 na kirurgiji. Obavljeno je i 76 kućnih posjeta te 12 transporta. U noćne punktove, koji se nalaze na Ilidži, Ilijašu, Hadžićima i Aerodromskom naselju, a koji su pod nadzorom Hitne pomoći KS-a, primljeno je 30 pacijenata.

Kako se doznaje u Hitnoj pomoći, u noći s petka na subotu dogodila su se dva slučaja ranjavanja vatrenim oružjem, koja nisu bila opasna po život, te je zabilježeno dosta ozljeda zadobivenih u tučnjavama i upotrebom pirotehničkih sredstava.