BiH
15

Na Panonskim jezerima od početka sezone prodato 353.000 ulaznica

FENA
Zvanična sezona kupanja na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli jučer je završena, međutim jezera su još uvijek otvorena za kupače.

U augustu glavnu turističku destinaciju Tuzlanskog kantona posjetilo je 142.000 gostiju, potvrdio je za Fenu direktor JKP "Panonika" Tuzla Maid Porobić.

Navodi da je ove sezone do sada prodato 353.000 ulaznica, ali da je broj posjeta znatno veći, oko 380.000 jer sezonske i mjesečne ulaznice omogućavaju višestruke ulaze na kompleks jezera.

Iako je sezona sa 31. augustom završena, Panonska jezera su još uvijek otvorena za kupače. Tako je danas jezero posjetilo oko 4.000 kupača, dodao je on.

Porobić naglašava da će Panonska jezera biti otvorena sve dok vremenski uvjeti to dozvoljavaju, a danas prvi dan nakon zatvaranja sezone temperatura vode je iznosila 29 stepeni, dok je temperatura u hladu iznosila 34 stepena celzija.

Pogodnost za građane predstavljaju od danas snižene cijena ulaznica na kompleks Panonskih jezera.

Kako je Feni potvrdio Porobić, tako su sve kategorije ulaznica jeftinije, pa dnevna ulaznica košta 2,50 KM, penzionerska 1,5 KM, a za djecu do 7 godina 0,5 KM, dok je popodnevna karta u iznosu od 1,5 KM.

Ocijenio je ovogodišnju sezonu uspješnom, navodeći da je skoro oboren rekord posjeta iz 2012. godine, iako je ove godine u junu i augustu bilo manje sunčanih dana, te je bilo 50 aktivnih dana ove sezone, a postignuto je ostvarenje plana od 95 posto.

Dodao je da postoji mogućnost, ukoliko vremenske prilike budu pogodne, da se ostvari rekord posjeta.

Istakao je da je za Panoniku najvažnije da nije bilo nikakvih ekscesa tokom sezone, te da je urađen veliki posao da se zadovolje visoki standardi ponude.