SDA u Olovu i Kladnju
0

FOTO / "Na oktobarskim izborima određujete budućnost BiH i sudbinu vaše djece"

Sarajevo-x.com
Na predizbornim skupovima Stranke demokratske akcije (SDA) u Kladnju i Olovu istaknuto je da su pred nama najvažniji poslijeratni izbori.

"Trećeg oktobra ne birate samo vlast za iduće četiri godine. Trećeg oktobra određujete budućnost Bosne i Hercegovine i sudbinu vaše djece“, poručio je Bakir Izetbegović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

Zaustavljen je reformski proces koji je SDA počela i predvodila. Ali - nakon oktobarskih izbora SDA će svojom zrelom i realnom politikom popraviti učinjenu štetu i nastaviti s reformama koje će voditi slabljenju entiteta i jačanju države Bosne i Hercegovine, poručeno je na skupovima u Kladnju i Olovu.

"Krajnje je vrijeme da se uspostavi sloga među Bošnjacima i svima onima koji ovu zemlju osjećaju kao svoju domovinu. Mi moramo revitalizirati narušene odnose Bosne i Hercegovine sa međunarodnom zajednicom i osigurati mir, stabilnost i sigurnost kako bismo u ovoj zemlji napravili pozitivan poslovni ambijent. Samo tako ćemo privući investicije, razviti ekonomiju i zaposliti ljude“, kazao je Bakir Izetbegović.

"SDA smatra da ne smijemo izgubiti još četiri godine. Ne smijemo dozvoliti da povjerenje na izborima ponovo damo onima koji su, odbijajući amandmane na Ustav, zaustavili reformske procese, kao ni onima koji su 2001. godine pristali na asimetrična rješenja u Republici Srpskoj u odnosu na Federaciju BiH i time šest godina nakon Dejtona legalizirali Republiku Srpsku", saopćeno je iz ove stranke.