BiH
0

Na motorijadi u Modriči 1.500 bajkera

SRNA
Bajkeri u Modriči (Foto: Nezavisne novine)
Bajkeri u Modriči (Foto: Nezavisne novine)
Više od 1.500 bajkera iz BiH, zemalja okruženja i EU učestvovalo je sinoć u organizovanoj vožnji ulicama Modriče u okviru motorijade "Deseti susreti bajkera - Modriča 2012".

"Namjera nam je da razbijemo predrasude, koje mnogi imaju, da su bajkeri 'žestoki momci'", naglasili su učesnici manifestacije objasnivši da njihova udruženja imaju jasna pravila za svoje članove i da ne konzumiraju alkohol, jer im policija zemalja kroz koje putuju to ne bi dozvolila.

Oni su istakli da su od početka ljeta prešli hiljade kilometara i učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama.

Predsjednik modričkog Udruženja bajkera "Balkanika“ Sanel Grabovica rekao je da je cilj bajkerijade da se učesnici druže i pokažu svoje motore i opremu. Svoju druželjubivost bajkeri su pokazali dozvolivši Modričanima da, barem nakratko, sjednu na motore, a sa njima su rado govorili o kubicima, snazi, brzini, potrošnji motora i novcu koji su uložili u kopovinu i dotjerivanje svojih ljubimaca.

Ljubitelji dvotočkaša i rok muzike družili su se do ranih jutarnjih sati u kampu u krugu Poljoprivrednog dobra "Petar Mrkonjić“ u Modriči, gdje su ih zabavljale rok grupa sa prostora BiH. Većina bajkera već jutros je napustila Modriču.