Vještačenje tijela iz Vučić Gaja
0

Na lobanji djeteta nema tragova nasilja

SRNA
Ratko Makarić
Ratko Makarić
Na dječijoj lobanji koja je pronađena u selu Vučić Gaj u Potkozarju, a za koju se sumnja da pripada nestalom četvorogodišnjaku Ratku Makariću, nema tragova nasilja, rekao je patolog Milan Srdić, koji je radio prva vještačenja.

"Prema prvim rezultatima lobanja i zubalo pripadaju uzrastu četvorogodišnjaka. Trenutno šaljemo materijal za DNK analizu u Institut za medicinska istraživanja u Sarajevu, jer su oni radili i profil majke. Na lobanji nema mehaničkih oštećenja i pripada životnoj dobi u kojoj se nalazio Makarić, ali konačnu riječ će dati DNK analiza koja se očekuje sljedeće sedmice", rekao je Srdić za "Nezavisne novine".

U šumi u selu Vučić Gaj u Potkozarju kod Banje Luke prije nekoliko dana pronađena je dječija lobanja i drugi ostaci skeleta za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci Ratka Makarića iz obližnjeg sela Idžani, koji je nestao 16. jula 2007. godine.

Dječaku se tog dana izgubio svaki trag u selu Josipovići, kada je sa svojim stricem Oliverom Makarićem otišao da napoji stoku na potoku. Poslije Ratkovog nestanka, policija, mještani, vatrogasci, predstavnici Civilne zaštite, lovačkih udruženja i dobrovoljci pokrenuli su najveću potragu u banjalučkom kraju.

Pretraga terena je intenzivno trajala nekoliko nedjelja, a bili su uključeni i helikopteri MUP-a Republike Srpske i Eufora. Pomoć su pružili i pripadnici hrvatske Gorske službe sa specijalno istreniranim psima, ali dječak nije pronađen.