HDZ BiH
0

Na krilima mladeži do sigurne pobjede na izborima

Sarajevo-x.com
U prepunoj dvorani kina Borak, u ponedjeljak 8. rujna 2008. godine, održan je prvi predizborni skup HDZ-a BiH Općinskog odbora Širokog Brijega.

Na skupu su bili nazočni ministar pravde BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Bariša Čolak, glavni tajnik HDZ-a BiH Vlado Džoić, zastupnik u Domu naroda i član Predsjedništva HDZ-a BiH Anđelko Mikulić, gradonačelnik Grada Mostara i nositelj liste HDZ BIH za Grad Mostar Ljubo Bešlić, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogobrojni gosti i uzvanici.

Kada je voditelj programa Marinko Karačić najavio prvog govornika Miru Kraljevića aktualnog načelnika Općine i kandidata HDZ-a BiH, odnosno kako je rekao voditelj budućeg načelnika općine Široki Brijeg, dvoranom se prolomio gromoglasni pljesak.

"Hvala svima koji su došli u ovolikom broju, jer ovo me podsjeća na neke ranije godine kada smo dolazili na skupove naše stranke. Nadam se da će se ostvariti naše želje, te da ćemo već 5. listopada u večernjim satima slaviti novu pobjedu,“ kazao je načelnik Miro Kraljević u svom uvodnom obraćanju.

U svom iscrpnom izlaganju Kraljević je između ostalog govorio o onome što je učinjeno u protekle četiri godine, ali i problemima koji su ga pratili na početku mandata. Istaknuo je nekoliko infrastrukturnih projekata, prije svega završetak vodovoda u Gracu, nekoliko lokalnih vodovoda koji su u tijeku gradnje i to Jare , Crnač, Kočerin, Turčinovići, Dužice, zatim o gospodarskom razvoju Širokog Brijega od prije 20-tak godina jedne od najnerazvijenijih općina u državi do danas kada je Široki Brijeg gospodarsko središte regije.

Kraljević je istaknuo velike uspjehe širokobriješkog športa, zatim brojne kulturne događaje koji su postali širokobriješka svakodnevnica. Najavio je i skori početak gradnje škole na Pecari, a u tijeku njegovog mandata istaknuo je Kraljević obnovljeno je 16 školskih objekata.

"Ako se sjećate slogan, kada sam prvi put izabran za načelnika, glasio je 'Čovjek na prvom mjestu'. Smatram da sam se toga maksimalno držao, a držat ću se i ovoga za svoj drugi mandat koji glasi 'Načelnik koji služi Vama,'“ izjavio je na kraju svog izlaganja Miro Kraljević.

Ministar Čolak je istaknuo zadovoljstvo listom HDZ-a BiH Općinskog odbora i kako je rekao jednostavno je izračunati da je pobjeda HDZ-a BiH neupitna jer 300 nazočnih na ovom skupu pomnožimo sa 15 dobijemo brojku koja pokazuje da će HDZ BiH imati većinu u Općinskom vijeću i svoga Načelnika općine.

Na skupu su govorili i Erina Lasić, Ante Čolak u ime Mladeži, Velimir Mabić kandidati na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće i nositelj liste Pero Kožul koji je istaknuo da je mladež HDZ-a koja čini 40% liste, sa iskusnim članovima HDZ-a garancija uspjeha na predstojećim izborima. Na kraju skupa nazočnima su predstavljeni kandidati na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće, nositelj liste i kandidat za Načelnika općine.